Doneren

“De SM-kleding ging in de kliko”

TEPELKLEMMEN IN DE KLIKO
In een van de eerste avonddiensten van LEEF! Raalte kwam een vrouw mee met een van onze groepsleden (in juni al even kort genoemd). Ze gaf meteen aan dat ze alleen maar mee was omdat dat groepslid zo aandrong. ‘Ik ben op Urk met geloof opgevoed maar vond er niks aan. Zodra ik uit huis ging heb ik m’n bijbels ritueel verbrand in de tuin’. Ze vertelde dat ze graag naar feesten ging waar drugs en seks met jan en alleman normaal was.

Tijdens de avond zelf was ze er maar half bij. Na afloop dacht ik toch maar even te proberen of God Zijn kracht wilde laten voelen. ‘Mag ik voor je bidden?’ ‘Nou’, anwoordde ze, ‘doe maar niet. Dan ga ik vast huilen.’ Ik vermoedde dat ze toch onverwachts iets van geraakt was, dus zei: ‘Dan gaan we afspraken dat we gaan bidden zonder huilen!’ Dat vond ze wel een grappige reactie dus ze vond het wel goed. Met een dame erbij begon ik te bidden en God raakte haar meteen aan. Elke keer als ze bijna ging huilen maakte ik een grap en ging ze weer lachen, dus we hebben we ons aan de afspraak gehouden.

De week erna wilde ze wel koken voor iedereen die naar de LEEF! Code Avond kwam. ‘Maar daarna ga ik meteen weer weg hoor!’. Toch was het zo gezellig dat ze toch maar bleef bij wat eigenlijk een leidersavond was. En die avond heeft ze wel gehuild. De hele avond bijna. En tot diep in de nacht heeft ze toen preken van mij via Youtube gekeken. ‘Ik wil zondag naar de kerk!’, zei ze toen.

En in LEEF! Deventer zit een zus die we hadden uitgedaagd anderen te gaan discipelen. Zij begeleidt deze verse zuster in de Heer nu. Samen gooiden ze SM-attributen, zwepen, leren laarzen en tepelklemmen in de kliko. Ze had er flink aan kunnen verdienen als ze het had verkocht, maar wilde er volledig mee afrekenen. We moesten denken aan Handelingen 19:18-20:

Veel nieuwe gelovigen kwamen in het openbaar hun praktijken opbiechten. Onder hen waren ook velen die magie hadden bedreven, maar die nu hun boekrollen verzamelden en publiekelijk verbrandden. Toen de waarde ervan berekend werd, kwam men uit op een bedrag van 50.000 zilverstukken. Zo zegevierde het woord van de Heer en vond het steeds meer gehoor.

Nu staat ze samen met een paar anderen elke week op straat te evangeliseren in het dorp: “Soms duik ik even weg, want dan zie ik iemand met wie ik het bed nog heb gedeeld”. Maar ze laat zich er niet door afschrikken. De mensen in het dorp kunnen het nauwelijks geloven: “Zij gelovig?” Maar God maakt het ongelofelijke waar.

NEEF NEEMT VOETBALTEAM MEE
Christians neef heeft zich ook laten dopen. Toevallig of niet, maar toen Christian pasbekeerd was en dit neefje net geboren, sloop hij stiekem bij oma naar de babykamer boven om de verse baby te zegenen. Mede door het overlijden van die gezamenlijke oma is bij neef Mischa meer verlangen naar God gekomen. Met als resultaat dat hij gedoopt is afgelopen maand (juni ’22).

Maar niet alleen dat, hij neemt zijn hele voetbalteam mee naar Jezus! De datum van de doopdienst is speciaal aangepast aan de nacompetitie, zodat zoveel mogelijk van hen erbij konden zijn. Een van de ploeggenoten is al tot geloof gekomen. Een aantal anderen zijn er dichtbij. Simon uit ons Meer Jezus team neemt deze groep op sleeptouw en spreekt af en toe met ze af om het met wat eten erbij meer over het geloof te hebben.