Doneren

Zendelingen ontvangen

Wees zo goed hen voor de verdere reis uit te rusten, op een wijze die God waardig id. Ze zijn immers omwille van de Naam op reis gegaan en hebben van de ongelovigen niets aangenomen. Daarom horen wij zulke mensen gastvrij te ontvangen en zo mee te werken aan de verkondiging van de waarheid (3 Johannes 6b-8)

Als je als gemeente zendelingen ontvangt die even op verlof zijn, of komen spreken en verslag uitbrengen van hun werk, ontvang hen dan op een wijze die God waardig is. Jezus zegt dat wie mensen die uitgestuurd zijn door de Heilige Geest ontvangt, daarmee Hem Zelf ontvangt.

Laat ze dus niet aan hun lot over voor of na de dienst. Of doordeweeks. Neem ze mee uit eten. Geef kadootjes aan hun kinderen. Trakteer ze op een dagje of weekje in een hotel. Eer ze in aanwezigheid van de gemeente.

Op deze manier mensen eren die grote offers brengen, betekent dat we Jezus eren. En God zegt “ik zal eren wie Mij eren” (1 Tim. 2:30) – met opwekking, vuur, gebedsverhoring, Zijn krachtzevende aanwezigheid en veel vrucht voor Zijn Naam in deze wereld!