Doneren

“Ga maar 100 kerken stichten”

“Wij zijn Ronald en Marjan de Boer en komen uit Hardenberg. We zijn deze maand 27 jaar getrouwd (yes!) hebben drie kids (waarvan twee reeds uit huis) en een hond. We helpen sinds ongeveer april mee met LEEF!Raalte, met als doel om een nieuwe gemeente in Raalte te starten. Hoe is dat allemaal zo gekomen en waarom Raalte? In dit stukje willen we daar graag meer over vertellen.

We zijn allebei kerkelijk opgegroeid maar hebben pas later een persoonlijke ontmoeting met Jezus gehad: Marjan in Amsterdam bij The Cleft in Amsterdam (Jeugd met een Opdracht). Ronald toen hij tijdens een evangelisatieweek (!) besloot één van de boekjes te lezen die hij zelf uitdeelde. Sinds die tijd hebben ze altijd een verlangen gehad om Gods liefde met anderen te delen en ze verder te brengen in hun relatie met Jezus.

In 2017 kreeg Ronald echter een burnout. Tijdens deze donkere periode, sprak God tot hem over 100 nieuwe kerken. Hij had geen idee wat dit betekende en kon er op dat moment helemaal niets mee. Vorig jaar, tijdens een workshop op camping de Betteld, waar een vriend Ronald voor had ingeschreven, hoorde hij Christian Tan vertellen dat God tot hem gesproken had dat hij 100 nieuwe kerken moest planten. Ronald viel zowat van zijn stoel en besloot er samen met Marjan voor te bidden.

Enige tijd later besloten ze Christian bij hen thuis uit te nodigen en van het één kwam het ander. Christian vroeg om wij mee wilden helpen in Raalte. Daar moesten we wel even over nadenken: we kenden de plaats niet en waren er zelfs nog nooit geweest. Maar na gedegen onderzoek naar alle plaatselijke gemeenten in Nederland kwam Ronald er achter dat er in de gemeente Raalte met bijna 38.000 mensen maar een paar honderd mensen zondags een kerk bezoeken.

Het blijkt dat Raalte, samen met Tubbergen, de gemeente is met het minst aantal kerken per 10.000 inwoners in heel Noord-Oost Nederland (11 keer minder dan Hardenberg). We besloten te gaan bidden voor Raalte en mee te gaan helpen.

Sindsdien hebben we een indrukwekkende evangelisatieactie met jeugddienst gehad en zijn we, samen met de jongeren van LEEF!Deventer, bezig om een jeugdgroep op te zetten. Binnenkort hopen we een Alpha groep op te starten in Raalte. We hebben geen gedetailleerd plan hoe het allemaal precies moet gebeuren, maar vertrouwen God één stap tegelijk. Eén ding weten we: Raalte heeft Jezus nodig en we verlangen er naar om meer Jezus in meer Raaltenaren te zien.”